Simonfay Borkúria / a Simonfay család birtoka

Tokaj-Hegyalja egyik legismertebb településén, Tarcalon, az Andrássy Rezidencia szomszédságában, a Fő utca 108. szám alatt található a hagyománytisztelő, és természetközeli stílusban újjáépült Borkúria, családunk birtoka, melyet 2004 óta folyamatosan fejlesztünk, és bővítünk.

A kúriában a szőlőfeldolgozó, és boros pince mellett, az egyik épületrészben ízléses, és autentikus enteriőr került kialakításra a borkóstolásra vágyók számára. Előzetes bejelentkezés után egyéni utazókat, illetve kisebb csoportokat is tudunk fogadni kóstolásra, a borok a helyszínen megvásárolhatók.

A borkúria szőlőfeldolgozójában készített magas minőségű édes és száraz tokaji borokhoz a szőlőt a Tarcal környékén található kiváló fekvésű, és talaj adottságú neves dűlőkben szüreteljük, mint pl. Mestervölgy, Barackos, Zomborka, Dobai.

Családunknak ugyan nincsenek évszázados hagyományai a borvidéken, nem volt korábban szőlőnk, de a mezőgazdaság más ágazataiban több évtizedes és sikeres múltra tekinthetünk vissza.

A tokaji borok szeretetének köszönhetően boraink minősége évről évre javul.

Boraink a tokaji tradíciókhoz híven nagyobb részt édes és félédes stílusban készülnek, de évek óta készítünk könnyed, száraz stílusban hárslevelűt, ezen kívül boraink között kiváló minőségű furmint is található.

A 2019-es évben került piacra a 2017-es évjáratú első cuvee (hárslevelű, furmint, zéta) borunk, amely nagy népszerűségnek örvend az igényes borok kedvelőinek körében.

Boraink rendkívüli minőségéről tanúskodik, hogy a 2008-as 5 puttonyos, és 2013-as aszú boraink Prestige Reserve Gold díjat nyertek.